Airchip haalt €300k op bij Dragons’ Den om wachtrijen op festivals op te lossen

In de laatste spectaculaire aflevering van Dragons’ Den hebben ondernemers Won Yip en Nikkie Plessen 300.000 euro toegezegd in ruil voor een belang van twintig procent in Airchip, de twee verkrijgen ieder tien procent. 

Ook Pieter Schoen wilde instappen maar oprichter van Airchip Daniel van Drunen koos uiteindelijk voor het illustere duo. ‘De combinatie van een horecatycoon en een social media- en modekoningin maken een perfecte mix voor de versterking van ons product,’ aldus Van Drunen.

Daniel en Jan betraden de studio als de voorlaatste pitchers van het seizoen. Na 28 praatjes moesten ze dus met nieuwe energie binnenkomen. ‘Ik hoop niet dat ons entree dansje mij nog jaren als gifje in whatsapp groepjes blijft achtervolgen, maar ik geloof wel dat het geholpen heeft om ze mee te krijgen,’ aldus Jan. 

Airchip
(vlnr) CEO Daniel van Drunen, COO Jan ten Kate en Creative Mark Leene

Dragons' Den

Airchip is een bestel en betaal-app gemaakt dóór een festival organisator, vóór festival organisatoren.

Het idee is vrij simpel. Van Drunen moest keer op keer met lede ogen toezien hoe er op zijn eigen feesten duizenden bezoekers ontevreden waren over de rijen bij de horeca. ‘Dat kan beter,’ dacht hij. Airchip werd in 2018 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en nu twee jaar later heeft de barman in je broekzak voor festivals, ondanks de moeilijke corona periode, duizenden gebruikers blij gemaakt en overtuigd van de meerwaarde op drukke plekken.

‘De collectieve droom is om in 2025 geen enkele bezoeker meer in de rij te laten staan op een festival. Niet bij de bar, niet bij het toilet, nergens. De enige rij die wij toestaan is die bij de online verkoop van de tickets,’ aldus creative Mark Leene, die niet bij de pitch aanwezig was. ‘In dat jaar willen we klaarstaan om miljoenen mensen per jaar de beste bezoekerservaring te geven’ voegt van Drunen toe.

Spanning na afloop

‘Het was nog knap lastig om onze mond niet voorbij te praten aangezien de opnames al een poos geleden zijn afgerond,’ vertelt Van Drunen in zijn kleine kantoor in het centrum van Amsterdam.

De startup is ondanks het succes bescheiden. ‘We hebben onszelf in een corona-jaar al op kleine schaal bewezen, nu is het zaak om door te pakken,’ aldus Van Drunen

En dat is precies wat de jongens van Airchip nu gaan doen. Dankzij de connecties van de Dragons staan er al afspraken op de agenda met de de grotere festivalorganisatoren. ‘Het voelt zo lekker dat we met onze technologie nu al een weerklank horen bij organisatoren die al jaren vernieuwend aan het werk zijn. We weten dat opschalen geen eitje wordt, maar man wat is het hoog tijd om weer tussen die uitzinnige menigte te staan.’ 

Dragons Den
De Dragons met presentator Jort Kelder

we want to hear from you!

Download the App