Geen rijen in Eindhoven bij culturele hotspot Koelhuis

Honderden blije gezichten op de dansvloer en geen enkele boze blik bij de bar. Het is al een aantal jaar de visie van festival app Airchip en die werd werkelijkheid tijdens de opening van Het Koelhuis in Eindhoven in juli.

Doordat Airchip vlak voor de pandemie het levenslicht zag heeft het nooit voor meer dan een paar honderd bezoekers tegelijkertijd gediend. Ja, er waren veelvuldige kleinschalige evenementen in poptempel Paradiso en we waren ook te vinden op Festival De Achtertuin in 2020, maar de echte massa mochten we nog niet bedienen. Tot het eerste weekend van juli. Het werd de dag dat alles weer mocht en één om nooit te vergeten.

Het Koelhuis
Een volle dansvloer bij het Koelhuis in Eindhoven

Het bewijs

Als je jaren op een idee zit te broeden en je ziet het voor je ogen werkelijkheid worden, dan voelt dat als iets heel speciaals. En zo voelde de eerste bestellingen die binnenkwamen ook bij de barren in het Koelhuis.

De meeste bezoekers hadden de app al geïnstalleerd bij binnenkomst, waardoor het bestelproces nog sneller ging dan gedacht. Op de piekmomenten, waarbij er tientallen bestellingen per minuut binnenkwamen, werd simpelweg een tweede app voor het barpersoneel aangezet om de drukte op te vangen.

Toekomstige evenementen

Twee weekenden in juli. Zolang is Airchip actief geweest in Eindhoven. Daarna kwamen er opnieuw restricties en ging het Koelhuis dicht. Maar er is hoop..

Een snelle heropening gloort aan de horizon en natuurlijk zal Airchip dan weer aan gaan bij de bar zodat alle bezoekers opnieuw kunnen genieten van dat extra beetje service; nooit meer in de rij voor je biertje. 

Airchip Team
Het Airchip team

we want to hear from you!

Download the App